Imatge invisible per fer click
Div, 25/06/2010

Manifest per la concentració del 27 de juny

ACESOP

Les dones musulmanes volem reunir-nos el proper diumenge 27 de juny a les 11 hores a la Rambla del Raval per donar a conèixer la nostra profunda preocupació davant l'aprovació aquesta setmana al Senat de l'esmena a favor de la prohibició de l'ús del burca i el niqab en els espais públics.

 

Volem fer una crida a la classe política en general perquè ens garanteixin que això no és l'inici d'una persecució contra la dona musulmana i la seva forma d'expressar la seva religiositat. Què ens garanteix que si aquesta esmena és aprovada finalment al Congrés després no es legislarà en contra de l'ús del hijab o el dubata?

 

Estem en contra que es legisli de forma preventiva per evitar situacions que no s'han produït ni, creiem, es produiran. No hi ha coses més importants per les quals preocupar i legislar? Els casos de dones vestint burca i niqab són només casos aïllats, el món de les dones musulmanes és divers, la nostra manera de vestir també, i només una petita minoria fa servir el vel integral. Temem que això sigui el començament d'una persecució en contra d'un col.lectiu que ja de per si té suficients problemes.

 

          Abans que es comencés a treure el tema en els diaris i els polítics veiessin en ell un filó electoral, no hi havia un debat al carrer sobre l'ús d'aquestes peces de vestir, per tant, opinem que s'està creant un problema i un clima de malestar social on abans no n'hi havia, i això ens espanta i ens fa sentir insegures.

 

A més, denunciem la manca de diàleg que els polítics estan tenint amb els col.lectius implicats abans d'emprendre mesures legals. Això no afavoreix ni a la integració dels immigrants, perquè sentiran que la seva identitat està més amenaçada, ni a la pau social, perquè pot donar peu a l'augment del sentiment de rebuig respecte al diferent que és tan perillós en temps de crisi.

 

Tot i així, creiem que es seria molt més útil i beneficiós per a nosaltres i per a la resta de la societat, una llei que protegís a les dones a les quals s'obliga a portar burka o niqab i perseguís als que l'hi imposen. No té això molta més lògica que perseguir les víctimes i estigmatitzar?

 

Volem deixar molt clar que nosaltres no estem en contra que se'ns obligui a anar descobertes en un establiment públic, ens sembla lògic que en certs llocs, com ara una oficina de l'INEM o un aeroport, se'ns obligui a mostrar la nostra identitat, com a una persona que porta un casc o una gorra. Aquesta és una mesura que també afavoreix la nostra seguretat.

 

            Finalment, volem cridar l'atenció respecte el moment en què s'ha començat a debatre l'ús del vel integral, no es tractarà això d'una cortina de fum perquè no pensem en les coses que realment importen? Quan un país té un 20% d'atur, no hi ha coses més rellevants en què centrar l'atenció? ¿Ja fa molts anys que es poden veure vels a Espanya, perquè s'ha començat a legislar sobre ells just ara?

Cridem a la societat catalana i espanyola que reflexioni sobre l'ús polític i electoralista que s'està fent d'un tema tan espinós, a més sense cap tipus de debat previ, amb precipitació i gairebé amb improvisació. No fem un problema d'on no n'hi ha i enfoquem els nostres esforços en la integració, l'educació i el treball digne, només així pot sortir el nostre país del forat de crisi en què es troba, i les dones musulmanes volem col.laborar per trobar una solució .

 

Volem estendre aquí la mà a la classe política, perquè escoltin el que hem de dir, perquè ens entenguin, no som nosaltres les que hem de pagar els plats trencats d'aquesta crisi econòmica.

 

Esperem la vostra assistència i el vostre suport, moltes gràcies.

 

 

Atentament,

 

Dra Huma Jamshed, presidenta d'ACESOP

Noticies

Diu, 24/05/2020

Després de complir un mes de dejunis avui celebrem festa de EID. Aquest any pel pandèmia de Corona Virus no podem fer cap festa or esdeveniment i tampoc podem abraçar-se i donar petons i salutacions. 


Dij, 23/04/2020

US DESITGEM UN FELIÇ SANT JORDI 2020


Diu, 29/03/2020

Ofrecemos Servicio Voluntario de Intèrprete Punjabi/Urdu/Castellano/Inglès en estos momentos deficiles #COVID 19 Tel. 647573583 y 632920411


Div, 13/03/2020

We are suspending Spanish classes in ACESOP for few days/weeks because of #COVID-19